top of page
Writer's pictureAleksandar Stankov

Krivična prijava bivšeg saradnika protiv Sotirovski: Kada se struktura zaljulja, počinje galama

Sotirovski uniforma
Odlazak sa stilom

Nije prošlo ni mesec dana od kada je centrala Srpske naprednje stranke odlučila da vrh lokalnog odbora u Nišu ne stavi na listu za predstojeće izbore, a dojučerašnji najviđeniji niški naprednjaci počeli su da se optužuju između sebe. Bivši saradnik odlazeće gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski optužio ju je za "ispumpavanje para iz gradskog budžeta" ili konretno za nameštanje tendera i uvećavanje javnih nabavki, reket, te traženje od inspektora da se suzdržavaju od sopstvenog posla.


Uzbunjivač rekao ono što je u Nišu već javna tajna


Novinar iz Niša Aleksandar Stankov kaže za NIN da su informacije o potencijalnoj korupciji unutar gradske vlasti u vreme Dragane Sotirovski iznenađenje možda samo za ljude van Niša. Prema njegovim rečima, mnoge stvari koje je izneo uzbunjivač, koji se obratio i medijima, u Nišu su manje-više bile javna tajna - od problema sa zaprašivanjem protiv insekata do preskupe ograde na niškim bulevarima. Stankov ukazuje da bi se možda o tome saznalo i pre da odlazeća garnitura nije zatvorila sve kanale za javnost i medije, pa je do informacija teško doći. On zato smatra da imamo i razlog više da verujemo uzbunjivaču.

Teško je reći zašto se baš sada sa ovim izlazi u javnost. Sa jedne strane, ima onih koji su iz saradnje sa gradonačelnicom i njenim timom izašli nezadovoljni. Ima i onih koji tek sada, nakon saznanja da je ta garnitura naprednjaka smenjena, smeju da podnose prijave. O strujama unutar SNS je uzaludno opet trošiti reči. Mi bismo kao građani trebalo da verujemo u iskrene namere pojedinaca da se stvari u Nišu menjaju na bolje. Suština je da je sve što je do sada izašlo u javnost samo u formi krivične prijave. Sve to treba i zvanično dokazati. Poznajući naše pravosuđe, mnogo će još vode Nišavom proteći dok čitava priča dobije sudski epilog. Ako ga ikad i dobije, ističe Stankov. 

Kompletan tekst pročitajte na sajtu NIN-a - ovde.

0 comments

Comentários


Prati blog i ne propusti nijedan tekst

bottom of page